Wie regelt uw financiën?

Vroeger was het leven behoorlijk simpel als je het vergelijkt met het leven van nu. Vooral wat de financiën betreft. Vroeger kon je nog betalen in natura. Je kocht bijvoorbeeld 1 kip voor een zak aardappels. Tegenwoordig hebben we uiteraard een beetje hetzelfde concept maar nu gaat het allemaal met geld. Dit geld verdien je uiteraard door te werken. Maandelijks komt er geld binnen maar er gaat natuurlijk ook weer geld uit. En soms kunnen deze maandelijkse inkomsten en uitgaven best tot enige zorgen lijden. Zeker als je een bedrijf hebt en dus behoorlijk wat verschillende inkomsten en uitgaven hebt per maand. Een partij die jouw kan helpen om dit te managen is bijvoorbeeld debiteurenbeheer

Wat is debiteurenbeheer

Net zoals ieder mens heeft ook ieder bedrijf inkomsten en uitgaven. Waar de inkomsten vandaan komen en waar de uitgaven naar toe gaan ligt alleen net even iets anders. De inkomsten die bij een bedrijf binnenkomen, komen bij debiteuren vandaan. Debiteuren zijn klanten die aan jouw moeten betalen. Ze moeten aan jouw betalen omdat ze een product en/of dienst bij jouw hebben afgenomen. Meestal kopen debiteuren op een termijn. Dit betekent dat ze de aankoopt niet meteen betalen maar gebruik maken van een betalingstermijn van 5, 14 of 30 dagen. Uiteraard ga er natuurlijk van uit dat de klant zelf betaalt maar dit is helaas niet altijd het geval. Soms wordt het simpelweg gewoon vergeten en zul je ze bijvoorbeeld een herinnering moeten sturen. Heb je een ontzettend groot bedrijf of vind je het gewoon teveel moeite om dit proces te managen? Dan kun je er voor kiezen om debiteurenbeheer in te schakelen. Deze partij zorgt ervoor dat de debiteur, de klant, de openstaande rekeningen betaald zonder dat er naar hoeft om te kijken.

Wat is goed debiteurenbeheer?

Er zijn verschillende partijen die deze dienst aanbieden maar hoe weet je nu of je met de juiste partij in zee gaat? Grote en bekende partijen die deze dienst voor meerdere bedrijven uitvoeren zijn meestal wel de betere. Daarnaast is het natuurlijk ook belang dat ze grondig en gestructureerd te werk gaan. Dit betekent dat ze de debiteuren, de klanten, op de juiste manier benaderen. Daarnaast is vaste timing ook van groot belang. Zo wordt er bijvoorbeeld eerst normale herinnering gestuurd, daarna een telefonische herinnering en daarna pas een aanmaning zodat de klant ruim de tijd krijgt om alles te betalen. In de b2b markt is je klant namelijk ook weer afhankelijk van zijn klant. Benieuwd of debiteurenbeheer iets voor jou is? Vraag dan eens vrijblijvend wat informatie op.

Geef een reactie