De voordelen van MKB shortlease

Heb je als bedrijf of ondernemer tijdelijk een auto nodig, dan zou je kunnen kijken naar de mogelijkheden voor shortlease. Het leasen van auto's is in de laatste jaren erg populair geworden en de flexibiliteit van een shortlease contract is vanwege veel voordelen in trek. Lees hier over de voordelen van MKB shortlease.

Wat is shortlease?

Shortlease is een onderdeel van MKB lease. Bij shortlease lease je een zakelijke auto voor een periode vanaf 30 dagen tot maximaal 2 jaar. Hiervoor betaal je maandelijks een vast tarief, net als bij gewoon leasen. Bij dit maandtarief zitten o.a. afschrijvingen, onderhoud en een allrisk-autoverzekering inbegrepen. Je betaald enkel de kosten voor brandstof en eventuele gereden boetes. Voor veel ondernemers is shortlease aantrekkelijk, omdat ze met grote flexibiliteit een zakelijke auto kunnen leasen.

Verschillende auto's uitproberen

Met een shortlease contract kun je verschillende auto's uitproberen. Dit is erg fijn als je een autoliefhebber bent en graag wilt voelen hoe de nieuwste modellen van verschillende merken rijden. Misschien heb je altijd in een bescheiden auto gereden van hetzelfde merk en ben je benieuwd hoe het is om in een luxere auto te rijden. Of misschien denk je er wel aan om over te stappen op elektrisch rijden, maar wil je het graag eerst goed kunnen proberen om te kijken welk model het beste bij je past. Je kunt een auto voor een maand uitproberen, maar bijvoorbeeld ook voor 3 of zelfs 6 maanden. Misschien vind je de ideale auto match voor jou in deze periode en zet je je contract graag om in gewoon leasen!

Altijd in de nieuwste auto's rijden

Vind je het leuk en belangrijk om in de nieuwste auto's te rijden? Met een shortlease contract kun je bijvoorbeeld ieder jaar een nieuwe auto uitkiezen. Dit zal ook indruk maken op klanten en geeft je bedrijf een zeer professionele en representatieve uitstraling.

Flexibiliteit tijdens de eerste arbeidsovereenkomst

Bij het aannemen van nieuwe werknemers wordt tijdens de eerste arbeidsovereenkomst rekening gehouden met een bepaalde loopperiode om te kijken of de werknemer bij het bedrijf past. Als bij de arbeidsovereenkomst een lease auto inbegrepen zit, omdat de werknemer mobiel dient te zijn, dan kan het afsluiten van een gewone lease risico's met zich meenemen. Stel dat de werknemer tijdens de eerste arbeidsovereenkomst toch niet is wat je zoekt, of andersom, dan kan het hebben van een lease contract onnodig veel geld kosten. Met een shortlease kun je een contract afsluiten voor dezelfde periode als dat de eerste arbeidsovereenkomst duurt. Geheel risicovrij dus!

Geschikt voor startende ondernemers en ZZP'ers

Ook voor de ZZP'er en startende ondernemers is shortlease een goede oplossing om voor weinig geld toch mobiel te kunnen zijn. Zeker als beginnende ZZP'er kun je misschien nog geen jaarrekening aantonen of bezit je nog niet over het vermogen om te kunnen investeren in een zakelijke auto. Bij shortlease hoef je geen jaarrekening te laten zien om in aanmerking te komen. Bovendien weet je maandelijks precies wat je kwijt bent en kom je dus niet voor financiële verrassingen te staan.

Geef een reactie