Weer fit en sociaal met online therapie

Veel werken kan leiden tot isolatie

We kennen het allemaal! Als je net bent afgestudeerd en volop aan de slag gaat bij je nieuwe baan, dan kan je soms wat te veel gaan werken. Dit is niet per se slecht. Je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten bij je nieuwe werkgever, en veel werken is vaak het juiste middel. Toch moet je oppassen dat je dan niet verslaafd raakt aan veel werken. Voor mensen die gefocust zijn op hun carrière kan het gevaarlijk zijn als ze alleen maar gaan werken. Zeker als een deel van je vrienden nog studeert of niet zoveel werkt als jij. Als dit gebeurt dan is het nog makkelijker om in een drukke werkweek te glijden! Wanneer je steeds vaker sociale bezigheden afzegt voor werk, dan kan je geïsoleerd raken. Woon je alleen en werk je veel, dan gebeurt dat het snelst. Maar je kunt ook in een sociaal isolement raken als je door je drukke werken je vrienden bijna niet meer ziet. Dit is ontzettend naar omdat je je het vaak pas realiseert als het te laat is! Op het moment dat je je vrienden en familie echt nodig hebt realiseer je je pas dat je ze hebt buitengesloten!

 

Van overmatig drankgebruik tot een milde verslaving

Zulk gedrag van veel werken en weinig sociale bezigheden kan ook leiden tot overmatig drankgebruik. Sommige mensen hebben het nodig om in slaap te komen als hun hersenen nog overuren draaien van al dat concentreren op werk. Andere mensen komen moe thuis na een dag werken en hebben dan extra zin in een wijntje of biertje bij het eten. Zeker als je niet in sociale gelegenheden drinkt maar gewoon thuis is niemand die ziet hoeveel je drinkt. Het is daarom heel gemakkelijk om ongemerkt steeds meer te gaan drinken. Dit kan leiden tot een punt waar je zoveel drinkt, dat je een milde verslaving hebt opgelopen. Je hebt een milde verslaving wanneer je niet meer zonder je drankje kan. 

 

Uit je isolement via online therapie

Van een sociaal isolement naar een milde drankverslaving overkomt helaas meer mensen dan het lijkt of dan je zou denken. Herken jij je in dit verhaal, of ken jij mensen waaraan je moet denken als je dit leest? Dan kun je eens aan online therapie denken. Online therapie is een minder ingrijpende ervaring dan fysieke therapie, omdat het meer anoniem en op afstand is. Desalniettemin werkt het goed, en kunnen gebruikers de therapie indelen in hun eigen ritme. Zo kun je bijvoorbeeld wel je werk blijven doen! Maar het verschil met eerst is dan dat je in het comfort van je eigen omgeving werkt aan je problemen van te veel werken of overmatig drinken! Zo trek je jezelf met wat hulp uit het isolement en terug naar een gezond werk- en sociaal leven!

Geef een reactie