Verrassende teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten zijn belangrijk. Het is dé manier om de communicatie tussen collega's te verbeteren. Je zal ook op de werkvloer verschil merken. Het team is hechter, heeft meer vertrouwen in elkaar en durft ook op zakelijk gebied grotere uitdagingen aan te gaan.

Hoewel iedere teambuilding activiteit vaak geslaagd en welkom is, zijn er toch een aantal clichés waar je voor op moet passen. Natuurlijk zijn die activiteiten cliché met een reden: het zijn leuke activteiten en ieder bedrijf moet ze dan ook wel een keer gedaan hebben. Maar sommige bedrijven maken hun teambuilding activiteit een jaarlijkse traditie. Persoonlijk vind ik dat heel erg afgezaagd. Leuker is het om je personeel te verrassen met een activiteit die ze wellicht nog nooit hebben ondernomen! Op deze manier voorkom je dat oud personeel op de automatische piloot werkt en nieuw personeel de oude inside jokes niet begrijpt. In plaats daarvan staat ieder voor dezelfde, geheel nieuwe challenge. In dit artikel noem ik enkele verrassende voorbeelden.

Kookwedstrijd

De ene slooft zich misschien iedere dag al enorm uit in de keuken, de ander kookt misschien wel nooit. Maar juist dat verschil maakt deze activiteit leuk. De wedstrijd werkt een beetje als het programma Masterchef. Er worden twee groepen gemaakt. Met verschillende spelletjes worden vervolgens de ingrediënten verdeeld. Gedurende de challenge is er een professioneel kook begeleider aanwezig die tips geeft en je nieuwe trucs aanleert. Hij of zij zal ook de jury zijn die na afloop alle gerechtjes proeft. Daarna kunnen beide teams lekker proeven van elkaars gerechten.

Lach workshop

Een hele gezonde workshop, want lachen is goed voor je! Een professionele lach coach zal jou en je team eerst voorzien van de nodige ademhalings oefeningen en lach-lesjes. En vervolgens… lachen gieren brullen! Samen met de coach ga je op zoek naar je oprechte lach. Tijdens de workshop zal je een flinke dosis endorfine aanmaken. Gezelligheid gegarandeerd!

Bouw een vlot

Deze challenge is opgebouwd in verschillende delen. Allereerst zal de spelbegeleider jullie team natuurlijk weer onderverdelen in twee teams. De eerste uitdaging is om zo snel mogelijk het vlot te bouwen. In de tweede challenge zal dit vlot ook worden getest, en moeten jullie droog naar de overkant zien te komen. Tenslotte wordt de moeilijkheids graad nog iets omhoog gekrikt. De helft van het bouwmateriaal wordt afgepakt, dus met de helft minder materiaal zal jij een drijvend vlot moeten produceren en ook hier droog de overkant mee moeten bereiken.

Bijlwerpen

Haal de innerlijke viking in je naar boven door te gaan bijlwerpen! Allereerst worden verschillende werp technieken aangeleerd, waar ieder een paar oefen worpen krijgt. Kracht is lang niet alles, er komt echt een staaltje techniek bij kijken. Vervolgens zal het personeel in teams worden opgedeeld en begint de competitie: het team met de meeste punten aan het einde van de rit, wint!

 

Geef een reactie